Xiaomi Redmi Note 3 - Super Smartphone Ieftin!




Prin Xiaomi Redmi Note 3 producătorul chinez şi-a dorit să aducă o versiune uşor îmbunătăţită pentru un telefon vândut în peste 6 milioane de unităţi în întreaga lume. Dintr-un anumit punct de vedere a reuşit, din altă perspectivă cred că mai are puţin de lucru. Xiaomi Redmi Note 3 nu este încă smartphone-ul perfect, însă este aproape complet pentru segmentul său de preţ. Vă las în continuare cu opiniile create de acest terminal.


Specificaţii Xiaomi Redmi Note 3

specificatii

Design


Xiaomi Redmi Note 3 vine într-un pachet de retail cu dimensiuni reduse, iar în interiorul său regăsim minimul de accesorii aşteptat: în afara smartphone-ului propriu-zis, mai găsim un cablu de date microUSB – USB 2.0, un încărcător de 2A pentru care am avut nevoie de adaptor, o agrafă şi un set de instrucţiuni. Pentru a obţine un preţ atât de bun s-au făcut economii, de aceea Xiaomi nu oferă căşti pe jack de 3.5 mm, folie de protecţie sau husă.
Noul model al gamei Note vine cu un design frontal identic cu cel existent pe Xiaomi Redmi Note 2, principala modificare fiind vizibilă pe spate. Aici Xiaomi a optat pentru o carcasă metalică ce acoperă aproximativ 90% din suprafaţa telefonului, restul de 10% fiind realizat din plastic ce imită metalul. În zona aceea sunt integrate antenele pentru a oferi un semnal cât mai bun. Suplimentar regăsim senzorul de amprentă şi un bliţ dual-tone.
Presupun că nu trebuie să vă mai spun că Xiaomi Redmi Note 3 este un smartphone unibody ce nu oferă acces la baterie. Slotul pentru cele două microSIM-uri este poziţionat lateral stânga, iar pentru a-l deschide aveţi nevoie de agrafa din pachet. Am observat la scoaterea slotului un mic joc la îmbinare, însă dacă nu exageraţi cu utilizarea sa nu cred că există un risc.
La capitolul construcţie telefonul stă excelent. Se vede că se oferă un plus de atenţie la producerea sa, deoarece toate îmbinările sunt realizate impecabil, tastele de power şi volum sunt integrate fără cusur în lateral stânga, iar pe alocuri aş putea spune că senzaţia oferită este una premium. Din păcate grip-ul oferit nu este cel mai bun, de multe ori am avut impresia că îmi alunecă din mână. Printr-o husă de protecţie cred că se poate rezolva acest aspect.
Estetica acestui smartphone este una plăcută, aducând un design reuşit care personal mi-a oferit o stare de întoarcere în timp. Nu este un aspect negativ, ci chiar unul pozitiv. Am testat versiunea gri, iar în momentul în care an corelat culoarea cu rotunjirea colţurilor m-am teleportat în anii 35 – 40 şi m-am văzut cu acest Xiaomi la volanului unui Ford Roadster gri metalizat. Spatele parcă se integrează excelent cu design-ul acelei maşini.
Trecând peste acest paragraf visător, pot concluziona că Xiaomi Redmi Note 3 este cu adevărat o versiune îmbunătăţită la nivel de design. Construcţia este excelentă, materialele de calitate, iar aspectul general plăcut.

Ecran și sunet


Xiaomi Redmi Note 3 vine cu un ecran IPS LCD de 5.5 inci cu rezoluţie FullHD (1920 x 1080 pixeli), o densitate a pixelilor de 401 ppi şi un raport smartphone – ecran de aproximativ 72.4%. La acest capitol nu am observat o îmbunătăţire comparativ cu Xiaomi Redmi Note 2. Avem acelaşi display excelent, cu unghiuri de vizualizare largi, culori plăcute, luminozitate foarte ridicată şi un constrast puternic. Parcă tenta de alb-gălbui nu mai este atât de prezentă, însă nu este o modificare radicală. Personal cred în continuare că este unul dintre cele mai bune ecrane prezente pe un smartphone de până în 200 dolari (nu am găsit informaţii legate de o eventuală prezenţă a unei sticle de protecţie, însă în cele 11-12 zile cât m-am jucat cu el nu au apărut zgârieturi pe suprafaţa display-ului).


Sunetul este emis de un difuzor aşezat pe spate la baza telefonului. Poziţionarea sa nu este una dintre cele mai reuşite deorece dacă pui terminalul pe o suprafaţă plană sunetul se obturează. În rest vorbim de un difuzor cu o calitate peste medie, sunete plăcute, volum şi claritate. Speaker-ul are tot ce îi trebuie raportat la dimensini, pe alocuri am simţit chiar şi o tentativă de bass. Situaţia devine mai clară atunci când utilizăm jack-ul de 3.5 mm. Sunetul se aude excelent, bass-ul este puternic, iar volumul destul de ridicat (se putea o idee mai sus). Pentru a obţine rezultate decente aveţi nevoie de o pereche de căşti capabile.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Xiaomi Redmi Note 3 (20)
Din punct de vedere hardware Xiaomi Redmi Note 3 stă foarte bine. Acesta utilizează un procesor MediaTek Helio X10 de tip octa-core pe 64 biţi tactat la 2.0 GHz, accelerator grafic Power VR G6200 GPU, 2 / 3 GB RAM DDR 3 şi 16 / 32 GB spaţiu de stocare. Unitatea noastră de test a fost cea cu 2 GB RAM (în realitate disponibil aproximativ 1.1 GB) ş 16 GB spaţiu de stocare (11.58 GB liberi). Poate cel mai mare neajuns al acestui smartphone este lipsa unui slot pentru card microSD. Cei 11.58 GB din versiunea de bază devin imediat insuficienţi după instalarea câtorva aplicaţii şi realizarea de fotografii.
La capitolul software Xiaomi Redmi Note 3 stă foarte bine pentru…chinezi. Pentru restul planetei este un smartphone incomplet, un device ce poate da destule bătăi de cap. Telefonul nu dispune încă de o versiune globală a ROM-ului, de aceea ce am primit noi în teste este un custom ROM modificat de gearbest.com astfel încât să fie plăcut şi utilizatorilor din alte ţări. Xiaomi Redmi Note 3 primit aduce MIUI 7.00.11.00 bazat pe Android 5.0.2 Lollipop. Această versiune nu este una oficială Xiaomi, iar pentru a o face atractivă gearbest.com a scos tot ce înseamnă aplicaţii în chineză şi a instalat Google Play. Din păcate acest custom ROM are şi un mare minus: nu poţi face update la noile versiuni MIUI.
Pentru a putea trece la alt MIUI trebuie să rootaţi telefonul, să instalaţi un firmware original Xiaomi fără modificări, iar apoi ori manual, ori OTA, puteţi primi noile update-uri. În condiţiile în care nu există un custom ROM internaţional, personal recomand celor care au acest smartphone să păstreze versiunea modificată de retailer deoarece şi aceasta se mişcă impecabil. Această propunere este de moment, deoarece fără un custom ROM original nu puteţ face update-uri. Am specificat toate acestea pentru a fi mai clar celor care vor să achiziţioneze Xiaomi Redmi Note 3 de la diverşi retaileri din China precum gearbest.com.
După cum spuneam, MIUI 7.00.11.00 se mişcă impecabil. Chiar dacă din ce 2 GB RAM ne rămân aproximativ 1.1 GB, cred în continuare că MIUI este unul dintre cele mai bune custom ROM-uri de pe piaţă. Oferă o gamă largă de posibilităţi pentru customizarea telefonului şi nu are lag, întârzieri sau erori. Este însă departe de perfecţiune, iar printre cele mai deranjante limitări impuse regăsim imposibilitatea de a descărca şi instala o aplicaţie din Google Play prin intermediul conexiunii 3G/4G sau imposibilitatea de a şterge notificări de pe ecran atunci când acesta este blocat.
Xiaomi Redmi Note 3 (19)
Interfaţa modificată pe care am primit-o oferă suport şi pentru limba română, iar bloatware-ul este minim. Printre aplicaţiile preinstalate regăsim: Calendar, Notiţe, Vreme, DCShare, Căutaţi, browser-ul UC Mini, CM Security, Ceas, Clean Master, Player Video, Cameră foto, Galerie, Muzică, Teme, Setări, Magazin Play, Securitate, Mi Account, Mail, Updater, App Store, Înregistrare, Radio, Calculator, Fişiere, Compas, Descărcări, Scanner şi Raportează erori.
Xiaomi Redmi Note 3 a fost testat şi în câteva jocuri puternice, iar rezultatele sunt bune. De menţionat că MIUI oferă posibilitatea de a seta performanţa telefonului: Echilibrat sau Performant. Dacă alegeţi echilibrat economisiţi baterie şi smartphone-ul se încălzeşte foarte uşor, iar dacă alegeţi performant bateria se consumă mai repede, iar terminalul se încălzeşte ceva mai mult. Ideea este că în modul echilibrat jocurile potente nu sunt duse atât de bine (avem lag, grafică redusă etc.), în timp ce în modul performant orice joc funcţionează impecabil. Am testat FIFA 2016 UC, Asphalt 8, Mortal Kombat X, NFS No Limits sau Modern Kombat 5. Toate au mers ca unse în modul perfomant. La FIFA 2016 UC telefonul s-a restartat de câteva ori, însă din ce am citit mai mulţi utilizatori s-au plâns de acest bug pentru joc pe diverse smartphone-uri.
O altă menţiune pe care doresc să o fac este legată de GPU. Acesta nu este unul dintre cele mai performante acceleratoare grafice, de aceea dacă într-un viitor apropiat vor fi lansate aplicaţii consumatoare de resurse mai puternice, primul care vă va dezamăgi va fi Power VR G6200.

Sursa: https://www.gadget.ro/xiaomi-redmi-note-3-review/

Vrei sa cumperi telefonul la super pret? Apasa pe butonul de la inceputul articolului!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu